onsdag 18 maj 2016

Onsdag 18 maj VAB

Hej 7 A och 7 E!
Är tvungen att VAB:a idag med liten sjuk tvååring. Här kommer instruktioner som måste genomföras oavsett om ni får vikarie eller inte. Särskilt alla förberedelser med bokmässan är prio då den är nästa vecka!

Svenska
1. Förbered bokmässan
Alla grupper jobbar med sina förberedelser. Viktigt att all marknadsföring blir klar och kommer ut idag! Twittra massor och använd de hashtags jag har gett er.

2. Blir man klar med bokmässan jobbar ni vidare med studi och grammatikhäftet. De ligger i en stor hög på mitt databord i 215. Det finns även fler filmer att titta på på studi som jag har delat ut som uppgift till er.

SO
1. Titta på den film jag har delat ut som uppgift i studi som heter Livet i städerna. Gör quizen.

2. Jobba med framsidan i stencilhäftet om industriella revolutionen. Första sidan handlar om politiska ideologier. Det finns en hel del om detta i historieboken och även ett par filmer på studi som jag har delat ut som uppgift till er.

2. Skriv ett inlägg i er loggbok i pingpong där ni reflekterar kring frågan här nedanför. Tänk på vad ni har lärt er genom att titt på filmen om livet i städerna samt arbetet med de politiska ideologierna

Arbetarna hade det förfärligt i de nystartade fabrikerna i England på 1800-talet. De kunde arbeta mer än 12 h per dygn, 7 dagar i veckan med farliga arbetsuppgifter. Många blev skadade och dog till och med under arbetet. Fråga: Varför tror du att så många ändå valde att arbeta i fabriker istället för i jordbruket under 1800-talets England? Resonera genom att använda strukturen "å ena sidan... - å andra sidan..."